Pernille Ipsen voksede op i et kollektiv med syv mødre

ET ÅBENT ØJEBLIK er en levende og dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, som i sommeren 1971 ad forskellige veje mødtes på den første kvindelejr på Femø – og tog deres nye fællesskab med sig hjem til hverdagen. Sammen satte de sig for at finde ud af, hvad kvinder ville og kunne, hvis de ikke skulle relatere sig til mænd. De besatte et hus i centrum af København og fandt nye måder at være kvinder på. ET ÅBENT ØJEBLIK er historiker Pernille Ipsens nære, vidtfavnende og komplekse portræt af sine syv kollektivmødre. De tilhørte en generation, som gjorde det personlige politisk, rykkede ved forestillinger om, hvordan kvinder kunne og skulle leve, og udfordrede forholdet mellem mænd og kvinder. Det er en beretning, der handler om Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, køn, seksualitet, feminisme - og hvor livgivende og svært det er at frigøre sig fra det gamle og gøre noget nyt.

Her fortæller Pernille Ipsen om de fem ting hun har lært, ved at have syv mødre.

1.     

"At begynde livet med så mange kærlige voksne, har givet mig følelsen af at være elsket og at mennesker vil mig det godt."

2.  

    "Forbilleder. Mine mødre var rødstrømper og med til at starte en social revolution. En fantastisk historie at have med i bagagen. Om at sætte sig et klart mål for øje og kaste sig ud i det."

3. 

     "Syv mødre med syv forskellige perspektiver. Det har lært mig, at mennesker er forskellige, at forskellighed er en styrke."

4.     

"At der er mange måder at leve på. Du kan have syv mødre, eller to fædre, eller to fædre og to mødre, eller en far og en bonusmor. Familier kan tage mange former."

5.     

"Når man bruger stærke og gode ord om sine relationer—for eksempel kalder dem mor eller far—styrker det relationen. Det har jeg lært af at leve med mine syv mødre."

Om Pernille Ipsen

Hun er 47 år.

Hun har boet i USA i 13 år med sin mand og to børn.

Hun er uddannet historiker og underviser på University of Wisconsin i raceproblematikker, feminisme, kønsstudier og kolonialisme.

Hendes første bog DAUGTHERS OF TRADE: INTERRATIONAL MARRIAGE ON THE GOLD COAST udkom I 2015 og handler om interraciale ægteskaber.

ET ÅBENT ØJEBLIK udkom i august.