”Jeg gribes af tristhed, når jeg er færdig med en bog”

Jeg har lige afsluttet den internationale bestseller SHANTARAM af Gregory David Roberts. En fantastisk spændende bog som jeg ikke har fået læst før, fordi den er så tung af ord. 851 sider. Bogen har været en fornøjelse fra først til sidst, og fordi jeg har besøgt Indien har det været særligt spændende for mig. Handlingen foregår i Indien og jeg har lært ting om Indien, som jeg aldrig havde hørt om. Bogen er et festfyrværkeri af stemninger og spændende personskildringer. Og så indeholder den en masse filosofi, som jeg interesserer mig for.

H.C. Andersen ville jeg vælge at tage med mig, hvis jeg skulle strande på en øde ø. Bent (Bent Mejding, red.) og jeg har i alle de år, vi har kendt hinanden læst H.C. Andersens eventyr højt for hinanden, for jeg synes at eventyrene skal fortælles ikke læses. I øjeblikket er jeg igen optaget af eventyret SNEDRONNINGEN som jeg skal ud i landet med som oplæsning. Vi lever i en tid, hvor mange af os bliver forført væk fra os selv, ligesom lille Kaj i eventyret. Han kan ikke mere huske sit fadervor men kun den store tabel. Vores tid lige nu er åndløs, synes jeg og vi trænger til at komme tilbage til de egentlige åndelige og menneskelige værdier igen. Ellers ender vi som egoistiske og pengegriske triste ensomme mennesker. SNEDRONNINGEN er mere aktuel end nogensinde. Derfor vælger jeg at tage ud med den stærke fortælling.

Bøger giver mig en tid, hvor jeg er i et helt andet og selvforglemmende univers.

Jeg har ikke nogen speciel genre jeg gerne vil læse. Hvis jeg hører om en biografi, en roman eller en krimi, som skulle være spændende, så er det den jeg læser. Min yndlingskrimiforfatter er Karin Fossum. Hun er spændende på en helt anden måde end andre krimiforfattere. I ferien har jeg også læst ET LILLE LIV af Hanya Yanagihara. Et mesterværk om hjertesorg og venskaber. DØDEVASKEREN af Sara Omar har jeg også læst i ferien, men i små bidder, fordi den er så utrolig rå og man kan næsten ikke holde ud at høre om, hvordan den lille pige er blevet behandlet. Sara Omar er et modigt menneske som jeg beundrer meget.


Bøger fylder meget i vores familie og nu hvor vi har en søn, som er forfatter (red. Christian Mørk), er det klart at vores interesse styrkes. Det er vidunderligt at have læst de samme bøger, så vi kan tale om dem. Han læser selv meget og så får vi jo også nogle forslag af ham om de bøger, som vi måske ville synes om.

Bøger giver mig en tid, hvor jeg er i et helt andet og selvforglemmende univers. Mange gange gribes jeg af tristhed, når jeg er færdig med en bog. Det univers, jeg har været i sammen med forfatteren, er væk. Man føler sig helt tom. Så er det om at få fat i en anden spændende bog. Det at få mulighed for at glemme sig selv og måske lære nye ting, når man læser, synes jeg er vigtigt.

Jeg gribes af tristhed, når jeg er færdig med en bog