Er der en engel til stede?

Hun lever af at være skuespiller og er vant til at stå på en scene og træde ind i roller som andre karakterer. Men Ellen Hillingsø har en ukendt side, som hun nu udfolder som vært på en podcastserie hos Gyldendal.

Hvad vil det sige at få et kald? Hvorfor begynder man at tvivle, når sorgen rammer? Hvordan kan man være videnskabsmand og samtidig tro på Vorherre?

I podcasten, ER DER EN ENGEL TIL STEDE?, leder Ellen Hillingsø efter svar på de helt store spørgsmål. Hun opsøger en række mennesker, for hvem tro, åndelighed og spiritualitet er et vigtigt fundament i livet. Det er der kommet en række dybe og personlige samtaler ud af.

I podcasten møder Ellen kendte danskere, der på hver deres måde anerkender, at der er noget, der er større end dem selv. Hun taler med forfatteren Charlotte Rørth om at møde Jesus, med politikeren Søren Gade om at være stærk i sin tro, selv om man mister mennesker, man elsker, og så spørger hun astrofysikeren Anja C. Andersen, hvordan det harmonerer at være både kristen og naturvidenskabsmand.

Den røde tråd er menneskers forhold til åndelighed, som kommer frem på forskellig vis. Thure Lindhardt er præstesøn, men vil ikke binde sig til en religion. Alligevel kan han blive dybt grebet af Bibelen og dens ord.  Kunsthistorikeren Bente Scavenius har haft nogle oplevelser i naturen, der bekræfter hendes tro. 

Et personligt projekt

Kristendommen har altid været en naturlig del af Ellen Hillingsøs opvækst med aftenbøn og en far, Kjeld Hillingsø, der gennem livet har været stærkt præget af, at der er noget større. Når der var store tab i Ellens familie, sagde hendes far, at man altid kunne bede og finde trøst i troen.

Udover det kristne fundament har de åndelige aspekter løbet som en åre gennem familien i generationer.

”Min farmor, som var tysk, var meget optaget af alle former for spiritualitet. Det bedste, jeg vidste som barn, var at sidde hos min farmor og farfar, der fortalte historier. De havde fortællinger fra krigen om mennesker, der var blevet væk fra hinanden og fandt hinanden igen. Mærkelige tegn og alt muligt. Så jeg er opdraget både med aftenbøn og så det her 'mere mellem himmel og jord',” siger Ellen Hillingsø.

Bedsteforældrenes fascination af det spirituelle er noget Ellen har arvet i form af en nysgerrighed. Fortællinger fra familien ligger forankret i hendes bevidsthed, og anekdoterne fra barndommen er en del af hendes liv som voksen.

”Jeg kan tydeligt huske, at jeg som barn ret tidligt var bange for at dø. Jeg ved ikke, hvor den angst kom fra. Jeg var ikke særlig gammel. Jeg kan bare huske angsten, og jeg kan huske mine forældres forbløffede ansigter. Men jeg husker, jeg havde en masse spørgsmål i mig, som jeg talte med min far om, da vi gik til bageren om søndagen. Generelt var jeg meget draget som barn. Jeg sad også på et dæksel i mine forældres have og studsede over, at verdensrummet var uendeligt, og jeg har på fornemmelsen, at der var en forbindelse mellem alle de tanker.”

Lyt til podcasten her.