Krigens skæbner

Vi har samlet de bedste romaner om Anden Verdenskrig: dramatiske skæbner og menneskelig smerte, men også håb, kærlighed og sammenhold. Mange af dem er baseret på sande historier.

DATTERENS FORTÆLLING af Armando Lucas Correa

En mors umulige valg. DATTERENS FORTÆLLING er en fængslende og velkomponeret familiesaga om kærlighed, overlevelse og tilgivelse i skyggen af Anden Verdenskrig. Bogen er baseret på virkelige hændelser.

Berlin 1939. De drømme Amanda og Julius har for deres døtre sprænges i stykker, da nazismen får greb om Berlin. Familiens højtelskede boghandel står i flammer, og Julius sendes i koncentrationslejr. I et forsøg på at redde børnene flygter Amanda mod Sydfrankrig, hvor en gammel vens enke har lovet at give dem tag over hovedet. På vejen byder en anden mulighed sig: et skib i retning mod Cuba og lasten fuld af krigsflygtninge. Og lige der på havnen må Amanda træffe en umulig beslutning, som kommer til at følge hende resten af livet.

New York 2015. Den firsårige franskmand Elise Duval får en hilsen fra den fortid, hun har tvunget sig selv til at glemme. En bunke breve er dukket op - skrevet på tysk af hendes mor under Anden Verdenskrig. Elise forsøger at undslippe alt det smertelige, men ligeså langsomt trevles halvfjerds års familiehemmeligheder op.

Bogen er en nyhed i klubben nu.

SIDSTE TOG TIL LONDON af Meg Waite Clayton

Uafrystelig og gribende historisk roman, baseret på den sande historie om de såkaldte Kindertransporter og om én heltemodig kvinde, som reddede tusindvis af børns liv i årene op til Anden Verdenskrig.

"En smuk biografisk roman om de jødiske børn, der blev reddet ud af Tyskland og Østrig op til 2. Verdenskrig. På trods af sit dystre emne er romanen fyldt med håb og kærlighed." - Litteratursiden.dk

Køb bogen i klubben her.

PIGEN FRA DEN FRANSKE SKOLE af Jacob Weinreich

Dramatisk og medrivende roman om bombningen af Gestapos hovedkvarter i København i foråret 1945 - og en af danmarkshistoriens mest tragiske begivenheder: De britiske bomber ramte også Den Franske Skole, hvor 86 børn døde.

Romanen er baseret på interview med bl.a. modstandsfolk og børn fra dengang.

Køb bogen i klubben her.

ALT DET LYS VI IKKE SER af Anthony Doerr

En storslået og helt fantastisk roman om to skæbner der flettes sammen under Anden Verdenskrig. Om to, der mod alle odds stræber efter at finde det rigtige og det gode. Om mod og tvivl. Og om selve kærlighedens væsen.

Bogen er på tilbud til kun 49.95 kr. i klubben lige nu.

JEG HEDDER IKKE MIRIAM af Majgull Axelsson

Uforglemmelig og dybt bevægende roman om en kvinde, der først på sin 85 års fødselsdag i en svensk provinsby fortæller om de frygtelige lidelser, hun oplevede som romapige i kz-lejre under Anden Verdenskrig.

Bogen er på tilbud til 49,95 kr. i klubben lige nu.

DE HELDIGE af Georgia Hunter

Da forfatteren Gerogia Hunter var 15 år gammel, fandt hun ud af at hun er efterkommer af polske jøder. DE HELDIGE er den fantastiske fortælling om hendes familie, der blev adskilt af 2. Verdenskrig og var blandt de få polske jøder, der overlevede Holocaust.

Du kan købe bogen i klubben her.