Tre byd på syv

Syv er ikke kun et magisk tal i eventyrerne, syv er også et magisk tal i en bogserie. Vi kender trilogien, men i disse år ser vi septologien få sin opblomstring. Her tre bud på nye septologier.

PENGE PÅ LOMMEN af Asta Olivia Nordenhof

PENGE PÅ LOMMEN er første bind ud af syv, der undersøger mordbranden på Scandinavian Star. Det er en socialrealistisk, politisk og kapitalisme-kritisk roman der tager afsæt i Maggie og Kurt og et fortællende jeg. PENGE PÅ LOMMEN er et manifest, det er litteratur fra øverste hylde, det er en menneskefortælling.

SEPTOLOGIEN 1 og SEPTOLOGIEN 2 af Jon Fosse

De første to bind af Jon Fosses septologi er kommet. Værkerne er på en gang stillestående og hæsblæsende uden punktummer. Som et langt åndedræt. Romanerne har hele tiden døden som lysende centrum, selvom der er så meget liv i hvert et ord. Bøgerne handler om gud og kunst og alkohol og noget der er meget større. Som Fosse selv har udtalt til Kristeligt Dagblad, kan SEPTOLOGIEN ses som ”ét langt dødsøjeblik.” Hvilket smukt øjeblik.

OM UDREGNING AF RUMFANG af Solvej Balle

Solvej Balles længe ventede comeback OM UDREGNING AF RUMFANG starter med, at tiden stopper. Eller, den kører nok nærmere i ring, for hovedpersonen Tara, er tilsyneladende den eneste der er bevidst om, at hver eneste dag, er den samme som i går. Hun vågner op til samme dag og samme dato hver eneste morgen. Romanen, der har været intet mindre end 30 år undervejs, er tankevækkende, tankeudvidende og litterært egenartet. Og så har Solvej Balle lovet, at der Ikke går så langt mellem de kommende seks bind.