Vi ser mod stjernerne

De seneste år er interessen for astrologi opblomstret. Vores kærlighedsliv, personlige karaktertræk og endda vores fremtid forklares ved at se mod himmellegemerne. Linda Goodman var en førende skikkelse i New Age bevægelsen i 60’erne og 70’erne. Hun blev verdenskendt for sine bøger om soltegn, og solgte millioner af eksemplarer. Hendes liv endte tragisk i en desperat søgen efter sin afdøde datter, men hendes astrologiske arv lever videre den dag i dag.

Det er dejligt at kende dig

Linda Goodman er måske verdens mest kendte astrolog. Hun blev født under navnet Mary Alice Kemery d. 9. april 1925 i West Virginia. Hendes fødselsår blev først kendt efter hendes død, da hun ville holde sit eget horoskop hemmeligt for offentligheden.

Goodmans karriere startede under Anden Verdenskrig, da hun blev vært for det populære radioprogram ’Letters to Linda’, hvor hun læste breve mellem soldater og deres elskede højt, og det var efter det, hun tog navnet Linda. Programmet satte også skub i hendes skrivende karriere, og hun begyndte at skrive for forskellige aviser og var taleskriver for flere politiske aktivister.

Det var hendes anden ægtefælle, Sam Goodman, der introducerede hende for astrologi i 1964, og de næste tre år brugte hun på intenst at researche og skrive om astrologi. Hendes mand har udtalt, at hun brugte omkring 20 timer på det om dagen – hun kom ikke ud af sit nattøj, og de få timer i døgnet hun ikke brugte på astrologi, brugte hun på enten at sove eller spise.

Du føler dig hurtigere tættere på fremmede, såvel som på venner, og er det ikke ret vidunderligt? Det er dejligt at kende dig…

I 1968 udkom SOLTEGN. Serien fortæller om de forskellige karakteristika ved dit soltegn, der har indflydelse på dig som menneske. Det blev de første astrologibøger til at toppe New York Times bestsellerliste, og med mere end 30 millioner solgte eksemplarer, ser mange SOLTEGN-serien som den mest indflydelsesrige astrologi-bog nogensinde.

Linda Goodman skriver bl.a. i indledningen:

”Begynd nu at studere soltegnene, udvis rimelig forsigtighed når du anvender dem, og folk vil undre sig over, hvor du fik alle dine nye opfattelser fra, når du begynder at demaskerer dem. Faktisk så vil en forståelse af de tolv soltegn bogstaveligt ændrer dit liv. Du er på vej til at forstå mennesker, som du end ikke har mødt endnu. Du føler dig hurtigere tættere på fremmede, såvel som på venner, og er det ikke ret vidunderligt? Det er dejligt at kende dig…”

Med SOLTEGN-serien blev Linda Goodman en hovedskikkelse i 60’erne og 70’ernes New Age bevægelse. Efter SOLTEGN-serien udgav Linda Goodman flere værker, men da hendes datter døde på tragisk vis, nægtede Goodman at tro på politiets forklaring om selvmord. Hun brugte derfor hele sin formue og alt sin tid på at undersøge datterens død. Til sidst gik Goodman fallit og måtte bo på må og få hos venner og familie. Men hendes SOLTEGN-serie er stadig en af de mest læste og mest benyttede astrologi-bøger, og netop i disse år ser vi en kæmpe genopblomstring i interessen for astrologi.

En ny tids astrologi

Marianne Geller og Amalie Bendixen er levende eksempler på Goodman og astrologiens beståen. Sammen står de bag den populære podcast ASTROPOD og nyligt udkom deres bog STJERNETEGN. EN ASTROPOD HÅNDBOG.

”Vi elsker den opblomstring, astrologien har fået i denne tid. Det er dejligt at kunne beskæftige sig med de spirituelle sider af livet uden at blive set skævt til – som for bare få år siden.”

Idéen til podcasten startede i sommeren 2018:

”Vi mødtes i Hans Tavsens Park på Nørrebro med et tæppe, en notesbog og en masse bland-selv-slik. Her lå vi i solen og talte om en idé vi havde haft i et stykke tid – en podcast om stjernetegn og spiritualitet.”

Og man kan roligt sige, at Marianne Geller og Amalie Bendixen ramte ned i noget:

”Den podcast, som egentlig blot var tiltænkt vores venner og de få andre spirituelle nørder, vi kendte, røg ind på en tredjeplads i Itunes allerede den første dag. Der stod vi, måbende og temmelig rædselsslagne over at skulle lave det næste afsnit, når nu folk rent faktisk lyttede med. På en eller anden måde ramte emnet lige ned i noget, som mange gik og savnede, og siden den sommer er lyttertallene og fællesskabet omkring podcasten bare vokset.”

Måske vil det bringe dig en større tilhørsfølelse og en fornemmelse af, at vi alle kommer det samme sted fra – nemlig fra stjernerne.

Bogen tager udgangspunkt i den vestlige astrologi, og forsøger at gøre astrologiens grundlæggende sprog mere tilgængeligt og tidssvarende, så man som læser, måske kan bruge bogen til bedre at forstå sig selv og sine medmennesker.

”Brug bogen som et redskab til at forbinde dig lidt mere med naturen og universet, der omgiver dig. Måske vil det bringe dig en større tilhørsfølelse og en fornemmelse af, at vi alle kommer det samme sted fra – nemlig fra stjernerne.”

Læs mere om Linda Goodmans SOLTEGN-serie og STERNETEGN. EN ASTROPOD-HÅNDBOG.

Citaterne fra Marianne Gellert og Amalie Bendixen er fra bogens forord.